Кількість
|
Вартість
|
||
|
Олігофруктоза - харчові волокна які мають властивості текстурування і поліпшують смак, вироблена з інуліну.
Олігофруктоза є продуктом часткового ферментативного гідролізу інуліну. Вона є сумішшю олігосахаридів, що складаються з лінійних ланцюжків фруктозних ланок. Сімейство олігофруктози відрізняється від інуліну ступенем полімеризації.
Олігофруктоза має високу розчинність, але не кристалізується і не випадає в осад. За своїми технологічними властивостями та смаком вона схожа на цукор і тому може частково та повністю замінювати його у різних рецептурах. Однак рівень її солодощі становить лише третину від солодощі цукру, тому при повній заміні цукру олігофруктоза використовується у поєднанні з інтенсивними підсолоджувачами або фруктозою. Підходить для діабетичного харчування, тому що має дуже низький глікемічний індекс. При цьому вона маскує неприємний післясмак, покращує органолептичні показники, максимально наближаючи смак таких продуктів до смаку традиційних продуктів на цукрі. Продукти, що виходять, до того ж мають знижену калорійність і корисні для здоров'я у зв'язку з властивостями олігофруктози.
Рекомендоване дозування: 5-20%.
Умови зберігання: зберігати в щільно-закритій упаковці (тарі), в прохолодному і сухому місці при температурі 5-25°С, уникаючи потрапляння прямого сонячного світла. Термін придатності вказано на упаковці.