Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ксилітол (ксиліт) – цукрозамінник природного походження. Він присутній в обмежених кількостях у різних овочах, ягодах і фруктах – в кукурудзі та цвітній капусті, в полуниці і малині. Але найбільше в березової деревини. І тому ксиліт часто називають «деревним цукром»
В наш час ксилітол активно застосовується в якості харчової в 35 країнах світу, в тому числі і в нашій.
Що стосується солодощі продукту, то вона набагато перевершує звичайний цукор, але при цьому має дуже низький глікемічний індекс – всього 7 одиниць.Низький глікемічний ефект ксиліту на обмін речовин, робить ксиліт ідеальною альтернативою для хворих на цукровий діабет.,
Неоціненне значення ксиліту і для тих, хто сидить на дієті, намагаючись скинути зайву вагу. Адже найчастіше суттєвою перепоною на шляху до ідеальної фігури є любов до всіляких солодощів, приносить шкоди організму і тілу.
За зовнішнім виглядом ксилітол дуже нагадує звичайний цукор, представляючи собою такі ж дрібні білі кристалики. Та й на смак він не відрізняється від цукру, на відміну від більшості цукрозамінників, які мають власний смак. Тому просто додайте ксиліт замість цукру в будь-які страви та напої.
Підходить ксилітол і для приготування випічки і десертів.